Årsavslutning 2019 och välkommen 2020

Januari
Börjar som en vanlig januari, med promenader skogen och att njuta av livet. Avslutas med att Extra har ont i magen – inlagd på Strömsholm med stor bukoperation pga. att hon svalt en stor bit tugg ben som fastnat mellan tunntarm och tjocktarm. Så årets första månad tillbringade jag på en madrass på golvet med ett litet pyjamastroll med tratt för extra säkerhet (vig som en apa slickade hon annars på såret).

Februari
Extra blev äntligen av med stygnen, men skulle fortsätta ta det lite lugnt… Det snöade och vi fick skotta gångar i trädgården åt henne. Vi hann även med en lagtävling med vårt fina lag #thefastandthefrustrated. I övrigt skogen (som vi älskar vår skog) Månadens sista dag skulle min fina mormor ha fyllt 100 år vilket var värt många extra tankar

Mars
– bjöd på Dizzys 8 års dag. Min fina lilla tant. Flaxa hade sitt första löp. Vi tränade på olika saker och så klart så gick vi i skogen.

 

April
Med mycket bus och utevistelse, fortsatt träning med Flaxa för att få henne att funka lös i skogen. Tonvikten fortsatte att ligga på vardagslydnad. Mitt hjärta.
Extra löper.

 

Maj
Flaxas andra utställning en inofficiell i närområdet. Hon skötte sig exemplariskt trots regn och rusk. Fin kritik och bra placering.
Flaxa fyllde 1 år – tyvärr fick hon fira den dagen inlagd på Strömsholm då hon hastigt blev RIKTIGT sjuk några dagar innan. Kräkningar och blodiga diarré som kom väldigt plötsligt. Resulterade i flera övernattningar på intensiven på Strömsholm. Tack och lov blev hon helt återställd!

Juni
Under juni fick Flaxa starta med agilityträning – mycket populärt. Extra och Dizzy fick börja med träna trix lite mer organiserat, med tanke att det kanske ska kunna leda till lite freestylerutin De var inte svårövertalade.


Juli

Bjöd på semester och långa skogsutflykter, bäversafari med morfar tex. Promenader på Ekeby våtmark, fortsatt agilityträning för lilltrollet och trix för de andra. Lillmatte har bjudit på sina vackra konstverk och vi har försökt ta hand om oss själva under vår ledighet.

Augusti
Semestern fortsatte, blev en hel del funktionärande på klubben, semester utflykter och så klart både träningar och skogen Lillmatte fyllde tvåsiffrigt och det är STORT. Hon informerade om att vi då var jämngamla, jag håller med 😀
Flaxa fick starta på blåbärstävling och skötte sig över förväntan! Dizzy var iväg och tävlade med laget och det var kul!
Flaxa och jag jobbade lite som värdar på en camping något som klubben fick en slant för.

September
Mitt hjärta Extra och hennes kullsyskon fyllde 6 år! Det var stort Småkorvarna! Flaxa fick starta både blåbärstävling (fort och fel) och ställas ut på klubbens inoff utställning.

 

Oktober
Oktober bjöd på underbara färger i skogen, härlig träning och att Flaxa och jag verkligen börjar hitta varandra. Extra fick träna lite rally vilket hon fullkomligt älskar! Lagträning med finaste laget!

 

November
Så tog vi viss del av träningen inomhus, men som vanligt så tränar vi så mycket som möjligt utomhus. Skogen, vardagslydnad varvat med lite mer grenspecifika träningar. Både Flaxa och Extra drar till med varsitt löp, Flaxa börjar och på pricken en vecka senare börjar Extra! Vore ju perfekt om de synkar löpen hädanefter!

December
Julmånaden, men det har mest känts som en förlängd november Vi har dock gjort vårt bästa av situationen och tränat ute så mycket vi kunnat och hunnit. Även tränat en del inomhus och så klart gått i skogen!

 

Planer för 2020
Dizzy – Fortsätta sätta ihop tricks, öka hennes självständighet i utförandet. Ev starta i någon rallytävling om hon känns ok för det. Lillmatte får fortsätta träna agility och starta i träningstävlingar.
Extra – Fortsätta sätta ihop tricks, öka hennes självständighet i utförandet. Få henne i kondition för att återigen komma ut på tävlingsbanan i rallylydnad.
Flaxa – Träna in kontaktfälten i agility – öka på hennes bankänsla för att kunna starta på en officiell tävling både agilityklass och hoppklass.
Fortsätta med momenten i lydnad – starta minst en tävling i startklass.
Ställa ut på minst en officiell utställning i år.
Börja träna i momenten i rallylydnaden Nybörjarklass.
Men framförallt fortsätta att jobba på att bli ett samspelt ekipage där vi har roligt och utvecklas ihop.

Det blir inte alltid som man tänkt sig… ❤

I onsdags var jag lite klantig och hällde kokande potatisvatten på mig själv = brännsår på magen. Turligt nog så är de inte ytlig och om ingen infektion tillstöter ska det nog snart vara läkt.. Men nu på måndag (5/6) skulle jag och Dizzy gå en agility kurs, jag har längtat så efter den eftersom jag behöver en liten nytändning i agilityn, men jag har fått lämna återbud 🙁 Vi får titta efter någon annan när det har läkt som det ska.

Jag hoppas att jag ska vara i form att springa på vår lagstart den 18:e juni.

Med Extra har jag idag kunnat köra lite positionsträning och vi kikar lite på högerhandlingen som kommer i avanceradklass även fast vi har ett resultat kvar. Men alla nybörjare och fortsättningsskyltar måste ju tränas in i högerhandling också så det känns som det är bara att köra. Extra var fint fokuserad idag och skällde bara lite grann. Fick tips av en annan sheltieförare att för dem hade extern belöning fått bukt på skällandet provade det och fick mer skällande :-O Vi får helt enkelt fortsätta som vi gör, det verkar ju funka även om det tar tid. 🙂

Har anmält båda tjejerna till sheltie KM nu – Dizzy i agility och Extra i Rally ❤

Sedan i onsdags har vi gått korta extremt långsamma promenader men idag var första dagen sedan olyckan som jag kände att jag kunde knalla på utan att bli helt slut??


Soffmys har vi ägnat dagarna åt ❤


Vi hittade några glada kossor på promenaden i början på förra veckan, Dizzy och Extra blev i alla fall ganska uppspelta ??????

Det går inte alltid som man tänkt sig. ???

Idag är en sådan dag, lillmatte och jag tog tjejerna och gick till skogen. Hade tänkt oss att gå en rejäl promenad. Alla var taggade och glada. ?
Så hoppade Dizzy upp på en sten och Extra skulle också upp. Problemet var att hon inte fick plats så hon gjorde som vanligt försökte gå under Dizzys mage.. ?????men utan att ducka tillräckligt till följd att Dizzy åkte ned. Sedan busade de lite, men bara en korttids och vips så var Dizzy halt.

 

 

 

Bara att knalla hem och kolla igenom henne. Hittade inget men gav henne en lätt massage. OCH som tur var så har hon efter det inte haltat alls. Men det fick allt bli koppel promenad resten av dagen och troligtvis även imorgon även om vi kör flexikoppel .

 

Ja året har startat med en bang! ?

Det har inte varit världens bästa vecka. Fast vi startade måndagen med massage för båda tjejerna hos Kati! Det är omtyckt det.
I onsdags blev maken påkörd med följd att bilen blev skrot (men inte maken vilket är viktigast)! Men eftersom vi båda arbetspendlar så är två bilar ett måste i vår familj! Så vi behövde kika på alternativen ganska snabbt. Men i torsdags morse var det min tur och jag halkade handlöst bakåt och slog i bakhuvudet på morgonpromenaden. Så det bidde sjukskrivning.
Dizzy har varit lite underlig och verkar inte må hundra bra i magen. Har ätit och så dock fram till idag. Nu på eftermiddagen så verkar hon pigga på sig och nu beter hon sig som vanligt.
Extra är som tur är i högform och precis som vanligt!
Vädret har varit minst sagt omväxlande och sista dagarna har det varit kallt! Dizzy är jättepåverkad och behöver ha sina tosser på redan vid minus 10, för Extra ska det ned till mer än minus 15 för att hon ska behöva tosserna. Med tosserna på kan vi ta promenad även när det är mer än minus 20.

I tisdags

Onsdag kväll såg det ut så här utanför hos oss…

Onsdagskvällen

.

Torsdag bjöd på detta:

 

 

Kallt som tusan igår kväll, men med täcke och tossor går det bra 🙂