Träningskväll

Idag blev det lydnadsträning med Flaxa och rally med Extra – Dizzy fick nöja sig med promenader innan och efter.

Extra – en avancerad bana med ca 15 skyltar. Supertaggad Extra som trängde lite på vänster sida. Mycket bättre position på höger. Ljudade till i sidbyte för övrigt tyst. Jobbade på som sjutton!

Flaxa – position att röra sig med mig i fot. Blir bättre och bättre (fortfarande korta sekvenser)! Apportering – vi fortsätter att jobba med fart och glädje. Det ska vara KUL! Sedan fjärren – att faktiskt LYSSNA på vad det är jag vill. Börjar också lossna! Min lilla stjärna ✩

Nouba och Nexa med matte Ingela var super duktiga ✩✩✩

Promenadhundar eller kanske fotomodeller

En vecka med träning! :-)

Måndag -vila.

Tisdag – lite trädgårdsträning, lydnad med Flaxa och annars mest vardagslydnad.

Onsdag – kursstart på aktiveringsagility där jag är instruktör men lillmatte får gå med Flaxa, deras första träning tillsammans och det gick så bra! Duktiga tjejer. Flaxa klarade att stanna hos Hedda, jobba med henne och sedan ta lekbelöning! Hedda var osäker på om det skulle gå då Dizzy och Extra bara leker med mig..

Torsdag – lydnadsträning med Flaxa och rallyträning med Extra och Dizzy. Möttes upp med Ingela @aussienouba för träning på klubben. Vi byggde en rally bana avancerad med ca 15 skyltar. Hjälptes åt att titta på varandra i både lydnaden och rallyn. SÅ himla bra träning!

Fredag – bjöd på lite promenader och en väldigt kort stunds trädgådsträning. slalom, position och fjärr.

Lördag – agilitybana 15 hinder passager lite svår för att få koll på vart vi ligger. Slalom ingick, fast bara 4 pinnar. Vissa delar var jätte fina andra delar var tydliga att vi behöver mer tärning på!
Passade även på att plocka fram balansen för att köra igång balansträningen igen – funkade bra.

Söndag – agility banträning. Denna dag byggde vi om banan, hade vissa delar som var samma från igår men gjorde flera bitar enklare för våra småtjejer! Så duktiga. I den här filmen kommer också delar av vår balansträning och slalom 🙂

så klart har vi också fortsatt vår träning gällande vardagslydnaden, dvs lyssna på att stanna och komma osv.
Dagens träning avslutades med gemensam promenad med träningskompis Essie där småtjejerna fick en kort stund HELT lösa. De var jätte duktiga och när det syntes att näsorna började jobba lite mycket 😉 blev det koppel på!

Polletter som ramlar ner…

Vi åkte till klubben idag med. Skogen med alla tre innan träning på planen för Flaxa och Extra. Dizzy fick nöja sig med skogen gånger 2 idag.

Flaxa – lydnadsträning, dvs delar av moment.

  • Frittfölj – fortfarande har vi momentet i delar. Just nu tränar vi på att komma in och gå vid sidan, vi förlänger succesivt sträckan hon behöver koncentrera sig på att gå och jag belönar i rörelsen! Den andra delen är att vi tränar på att komma in och sitta fot där har vi mest fokus just nu på att komma in och sitta, ta ett steg och sedan sitta igen.
  • Apportering – bästa läderrullen (dvs en hopplindad skinnhandske) var med idag också så vi kör med den för att befästa glädjen med att hämta saker och träna in rätt beteenden.
    Idag valde jag att kasta den när Flaxa står vid sidan och låta henne sticka på en gång efter den. Säger apport när hon är på väg. Hon tar upp och vänder mot mig medan jag backar, när hon närmare sig börjar jag istället gå framåt så hon kan vända upp vid min sida, sedan tar jag emot den när hon står. Vi har inte kommit till att hon sätter sig på min sida innan hon lämnar över den. Jag förlänger tiden hon bär genom att hon får bära den vid min sida längre och längre innan jag tar den.
  • Fjärren – här tränar vi som sjutton på att faktiskt LYSSNA på vad jag ber om. Blandar sitt och ligg och från olika håll, vänster höger, framför bakom osv. Även i rörelse. Här vill jag att hon ska LYSSNA på vad jag säger och inte bara dra till med det hon tror.

Världens bästa Flaxa bus!

Extra – rallydnadsmoment (utan skyltar) den här lilla prinsessan var faktiskt TYST! Vi gjorde flera av de saker som hon brukar tycka är svåra att göra under tystnad, men plötsligt händer det. Nu gäller det att hålla i.

Träning och ungdomsgrupp

Ungdomsträff idag på klubben. Hedda och Extra var med och tränade rallylydnad. Tre ungdomar så tre olika korta nybörjarbanor. Extra jobbade så BRA med Hedda, hon skällde knappt alls och hade fantastiskt fokus.

Jag tog ut Flaxa på planen för att träna lite lydnad samtidigt. Det gick så där 😀 Flaxa var lite för nyfiken på vad Extra och Hedda gjorde så jag fick kämpa en hel del! Bra träning! Vi tog sedan en tur i skogen där vi tränade inkallningar och att stanna på stigen ?