Söndagsträning – ?

Träningsdate med Ingela med Nouba och Nexa. Kort promenad med alla 5 tjejerna och Flaxa fick faktiskt springa lös bitvis och kom tillbaka.

Lydnadsträning med Flaxa, de andra fick vila 😉 . Idag var det extrem störning. Ingela hade med sin kusin som tränade lite med Nexa på agilityplanen vilket var OERHÖRT spännande. Hon ville verkligen valla Nexa 😀 Lite senare började även 4 hundar leka i valphagen det var oemotståndligt sa Flaxa, men då fick vi i alla fall klart för att STOPP har fått fäste 😛

Alltså enda gången hon skällde under träningen men resten var i alla fall bra 🙂
Vi måste fortsätta att skruva på detta. Testade efter detta att ropa HIT och börja springa bort från henne samtidigt och då reste hon sig på direkten och började springa.

Så vad har vi då tränat
– fritt följ, mycket bra. Måste utöka!
– fjärren, kommer sig mer och mer. Ska börja laborera utan leksak och på olika avstånd.
– apportering, med alla superstörningar som var idag så fick det bli enkelt med mycket hjälper så att hon faktiskt klarade av det. och vi fick till det.
– inkallning. som sagt ”satt hund sitter”. Får laborera med att jag springer några gånger samtidigt som jag ropar hit.

Tjejerna och jag avslutade med att gå en längre promenad. Började busigt men när jag sagt till ordentligt så blev det bättre. Flaxa var lyhörd och duktig.

Lite lördags lydnadsträning

Lilla Flaxa fick träna lite idag. Mycket bra med störningar idag. Pågick träning på flera platser på planen runt oss + på planen på andra sidan vägen, Flaxa blev lite ”tittig” ibland men höll ihop sig fint ❤ Super störning med vår egen paparazzi lillmatte fotade och var noga med att få med Flaxa på bild, ibland så noga att hon ställde sig i vägen. Men Flaxa fixade det också och jag tycker att det är bra, det är super bra träning att klara svåra störningar!
Idag tränande vi:

  • fritt följ -> bitvis bra, jag måste komma ihåg att inte gå för fort fram. Jobbar mycket för närvarande för att hon ska söka sig till rätt position genom att jag flyttar åt sidan eller framåt, bakåt osv.
  • fjärren -> vi jobbar vidare på att hon ska vänta på mitt kommando innan hon lägger sig (vilket verkar ha släppt! 😀 )men har också lagt till att hon ska ligga kvar medan jag ställer mig bredvid – vi jobbar med detta genom att när jag bett henne ligga så berömmer jag och lägger sedan en leksak framför nosen. Hon låter den ligga tills hon får ett varsågod och det får hon först när jag står bredvid…. snart är det dags att börja med sista delen, dvs att hon ska sätta sig på kommando! ?
  • inkallning -> tog tempen på detta, här behöver jag jobba med att hon ska lyssna på vad jag säger att hon faktiskt får komma, men jag gissar att det är bra att hon har stadga 😉 satt hund sitter liksom 😀
Lillmatte ❤

Såklart började vi med skogen med alla tre ❤❤❤ – då blev det lite vardagslydnad, bra jobbat av alla tre.

Efter Flaxas träning fick hon även idag en egen promenad i skogen och det är skillnad när vi går själv – Flaxa är mer uppmärksam och inte lika benägen att sticka på spår.

När det inte riktigt blir som man tänkt sig… ?

😛 Så blev det idag på träningen. Med sjunde dagen med spänningshuvudvärk är jag inte direkt på mitt smartaste heller. Men vi fick helt klart till ett fotgående som jag är NÖJD med, sedan började vi leka lite kring fjärren. Stanna kvar i sitt – lägga sig på kommande – stanna kvar (jag slänger ut en leksak) – jag går och ställer mig bredvid (här vill hon studsa upp, därav leksaken) – ett varsågod att ta leksaken. -> swoooosh sa det och så började Flaxa springa mot schäfern som spårade på åkern bredvid…. Tänkte bara valla honom lite ???. Hon sprang INTE hela vägen fram utan kom tillbaka och kunde då släppa det och vi började om övningen OCH då stannade hon kvar och gjorde det jag begärde.

Fast jag började med en promenad med alla tre. Innan träningen, lite utmaningar idag – Flaxa hittade ett spännande spår och pep iväg, när jag försökte springa efter så springer Dizzy och Extra in från varsitt håll framför mina fötter som en jäkla plog – det går inte att springa då kan jag säga. Men Flaxa var duktig tjej och bröt det mysiga spåret.

Efter träningen fick Flaxa en egen promenad, det var väldigt skönt och ibland är det välbehövligt. Då spårade hon inte alls 😀

Under veckan har tjejerna också fått laserbehandling på EskilstunaHundcenter! Skönt sa alla tre!

Eftersom vi tappat bort vår bästa leksak har Carina på EskilstunaHundcenter sytt en ny åt oss ❤

Även lite bilder från igår när vi firade Valborg i skogen

Toppen träning

Idag fick tjejerna hänga i bilen medan jag höll kurs. Efter det skogen och sedan hem för lite paus. Men lillmatte och jag åkte tillbaka senare på kvällen och promenerade i skogen igen och tränade lite med Flaxa. Så bra känsla att jag fick tvinga mig själv att sluta 😀

Vi tränade position – det blir bättre och bättre. Viktigt att jag inte går för fort fram utan tar det i lugn takt för att det ska fortsätta att vara bra.
Fjärr – jag gick för långt, då var det svårt, så jag får gå lagom långt då fungerar det.
Apportering – eller delar av momentet dvs stanna – hämta – komma in vid sidan och lämna. Vi har alltså sitta kvar.
Hopp – det fungerar kanon. Jätte fint och i stort klart, bort med dubbelkommandot vid fotposition bara så.
Inkallning – här har vi både kört tempo men även att komma in och sitta innan belöning.

Mysigt i skogen