Hundfysioterapeut för Extra och Flaxa idag

Extra går ju regelbundet för att vi ska ha koll på henne, hon är lite känsligare i sina muskler och drar på sig diverse skrot efter alla sina olyckor. Pluttan har rejält ont i ryggen och vi tror att mycket av det kommer från magen. SÅ nu ska jag testa under en period att fokusera på att stärka upp dem för att se om det kan minska påfrestningen på ryggen.

För Flaxa var det hennes första riktiga gång dvs förra gången när Dizzy var där kände Jessica lite snabbt på henne också, nu fick hon en riktig gång.
Jessica hittade lite skrot på henne också min lilla vilda blå, jag har ingen aning om vad hon gjort förutom att hon halkade på en stock hon sprang på när det var blött.
Jessica hittade en låsning i ryggen och på bäckenet. Men det som var ”värst” var hela låret höger bak, Jessica sa att det borde betyda att hon var helt halt. Flaxa har inte varit halt alls. Vi ska nu ha koppelpromenader och helst ingen ”galenskap”…..i ca10 dagar. Vi ska arbeta med lite massage och laserbehandlingar. Sedan kör vi igång igen om allt ser bra ut.

Energibrist

Men det är tur att hundarna och träning ger energi! ✯✯✯

Dagen har bjudit på lite skogen, men matte har även hållit i kurs och då fick tjejerna ligga i bilen. efter det fick det bli ett varv i skogen för lite vardagsträning. Fick också syn på en fin liten huggorm som snällt ringlade bort på uppmaning. Fina med ack så otäcka när man har hund…

Vi har även hunnit med att vara på ett besök hos Jessica hundfysioterapeut för genomgång av Dizzy och hon var så snäll så hon kände lite på Flaxa också.

Dizzy kändes bättre, även om det fortfarande finns flera bitar vi måst jobba vidare med. Även Flaxa hade några punkter där vi behöver jobba för att stärka henne.

Skogen, träning och friskvård

Långlina på Flaxa och mycket koncentration på matte. Jag är helt slut när vi gått för att jag behöver vara så närvarande. Jobbar på att belöna upp när Flaxa spontant tar kontakt samt att hon ska lyssna på mina instruktioner. Vare sig det gäller ”stopp/nej”, ”kom hit” eller ”stigen” Måste säga att det blir bättre och bättre, nu behöver jag sällan använda linan utan det har räckt med ord! NÖJD!

Väl ute från skogen fick Dizzy och Extra parkera i bilen och Flaxa fick lite lydnadsträning på planen.
2 andra ekipage jobbade samtidigt, även om det var på långt håll. Flaxa brydde sig INTE.
Vi jobbade på position, fjärren och framförallt apporteringen. Idag fick jag till FART in och bärande hela vägen!

På eftermiddagen/kvällen så har Extra och Dizzy haft tid hos @jessica.axelsson.hundfysio på Eskilstuna Hundcenter för genomgång. Extra har ju gått regelbundet och på det senaste även fått behandling med laser av Annika Järvinen på Eskilstuna Hundcenter så hon är riktigt fin i kroppen nu och det börjar ordna sig <3. På Dizzy hittade Jessica lite skavanker som hon nu har behandlat och vi har fått lite som vi behöver fortsätta jobba på hemma för att bibehålla, sedan kommer även Dizzy att få gå till Annika för laser! Dizzy får vara skogstroll nu tills hon är OK i kroppen igen.

Extra ÄLSKADE behandlingen idag. Det var två punkter där hon helst inte ville bli ”pillad” på med i övrigt så somnade hon nästan. Dizzy var mer skeptisk, dels första gången och sedan hade hon ont dvs det var inte så skönt.