Helg = träningstid

Lördagen bjöd på blåst, ömsom regn ömsom ”nästan sol”. Vi tog en svängom i skogen innan träning. Flaxa fick ”gå lös” i skogen dvs satt i långlina. Det fungerar över förväntan och hon var riktigt duktig.

Vi åkte sedan och tränade tillsammans med klubbkompisar, där fick Flaxa vara i sin långlina för det var NÄRA till vägen där bilarna åkte. Men Flaxa tittade till någon gång sedan struntade hon i det och fokuserade på mig. Satt även kvar när en av tjejerna gjorde en inkallning på sin hund som satt precis bredvid Flaxa! Duktig tjej! Hon börjar även gå in mer och mer som jag vill ha det i rätt position ♥ ♥ ♥
Fotograf Emelie Vidberg Fotograf: Emelie Vidberg
Fotograf på båda dessa bilder Emelie Vidberg
Dizzy och Extra fick nöja sig med skogen och komma ut en kort stund för lite hopp och lek då vädret var lite tråkigt!

Söndagen bjöd på solsken 🙂 Så vi passade på att njuta av skogen och alla tre tjejerna fick träna ♥ I skogen fick Flaxa springa ”fritt” med sin långlina – super duktig, men det kräver hög närvaro av matte för att se till att hon lyckas! Hon börjar ta mer och mer spontat kontakt vilket är precis det jag vill!

Extra min lilla loppa fick lite rallymoment, därigenom även position med framförallt attitydträning! Så jäkla fint! Hon skällde inte något medan vi tränade, skällde endast när vi ”hängde” mellan träningssekvenser.

Dizzy var så nöjd när hon fick en stunds egen träning. Vi latjade mest och hade lite roligt ihop. Nöjd tjej som gick därifrån och kände sig BÄST! ♥ ♥ ♥

Flaxabus – vi tränade position och hon sökte sig mer självständigt till rätt läge utan att först skutta upp mot mitt ben 😀
Inkallningar – där jag började ”kräva” rätt avslut. Fjärren, vi är fortfarande nära, men det kommer sig! Apportering – sitta kvar – lägga föremål – jag placerar mig – säger apport – hon hämtar och lämnar framför mig, idag testade jag med en av hennes bollar och se då kunde hon hela ovanstående ♥ . Vi tränar ju att tycka om själva apportbocken fristående hemma. Medan vi tränade så var det även en kvinna med tre hundar på planen nedanför som lekte med en boll – men hon stannade ändå!

Författare: Matte

Matte till två underbara Sheltie flickor! Två huskatter & tre marsvin. Mamma till två fina ungar och fru till en fin gubbe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *