Det blir inte alltid som man tänkt sig… ❤

I onsdags var jag lite klantig och hällde kokande potatisvatten på mig själv = brännsår på magen. Turligt nog så är de inte ytlig och om ingen infektion tillstöter ska det nog snart vara läkt.. Men nu på måndag (5/6) skulle jag och Dizzy gå en agility kurs, jag har längtat så efter den eftersom jag behöver en liten nytändning i agilityn, men jag har fått lämna återbud 🙁 Vi får titta efter någon annan när det har läkt som det ska.

Jag hoppas att jag ska vara i form att springa på vår lagstart den 18:e juni.

Med Extra har jag idag kunnat köra lite positionsträning och vi kikar lite på högerhandlingen som kommer i avanceradklass även fast vi har ett resultat kvar. Men alla nybörjare och fortsättningsskyltar måste ju tränas in i högerhandling också så det känns som det är bara att köra. Extra var fint fokuserad idag och skällde bara lite grann. Fick tips av en annan sheltieförare att för dem hade extern belöning fått bukt på skällandet provade det och fick mer skällande :-O Vi får helt enkelt fortsätta som vi gör, det verkar ju funka även om det tar tid. 🙂

Har anmält båda tjejerna till sheltie KM nu – Dizzy i agility och Extra i Rally ❤

Sedan i onsdags har vi gått korta extremt långsamma promenader men idag var första dagen sedan olyckan som jag kände att jag kunde knalla på utan att bli helt slut??


Soffmys har vi ägnat dagarna åt ❤


Vi hittade några glada kossor på promenaden i början på förra veckan, Dizzy och Extra blev i alla fall ganska uppspelta ??????

Ja året har startat med en bang! ?

Det har inte varit världens bästa vecka. Fast vi startade måndagen med massage för båda tjejerna hos Kati! Det är omtyckt det.
I onsdags blev maken påkörd med följd att bilen blev skrot (men inte maken vilket är viktigast)! Men eftersom vi båda arbetspendlar så är två bilar ett måste i vår familj! Så vi behövde kika på alternativen ganska snabbt. Men i torsdags morse var det min tur och jag halkade handlöst bakåt och slog i bakhuvudet på morgonpromenaden. Så det bidde sjukskrivning.
Dizzy har varit lite underlig och verkar inte må hundra bra i magen. Har ätit och så dock fram till idag. Nu på eftermiddagen så verkar hon pigga på sig och nu beter hon sig som vanligt.
Extra är som tur är i högform och precis som vanligt!
Vädret har varit minst sagt omväxlande och sista dagarna har det varit kallt! Dizzy är jättepåverkad och behöver ha sina tosser på redan vid minus 10, för Extra ska det ned till mer än minus 15 för att hon ska behöva tosserna. Med tosserna på kan vi ta promenad även när det är mer än minus 20.

I tisdags

Onsdag kväll såg det ut så här utanför hos oss…

Onsdagskvällen

.

Torsdag bjöd på detta:

 

 

Kallt som tusan igår kväll, men med täcke och tossor går det bra 🙂

Vissa dagar är bara omöjliga

som när man vkanr med en känsla att man borde stanna i sängen. Idag var en sådan dag.

Säsongsavslutning på klubben med en avslutningsträningstäving och städning av boden samt undanplockning.

Jag tävlade inte utan städade bara samt tog emot vår favorit Safia som ska fä vara hos oss i helen (även om vi får se om vi täker lämna tillbaka henne 😉 ).

Städningen gick bra, hade tänkt träna lite rally efter vår promenad men så blev det inte. Istället SKRIKER Dizzy till under vår promenad och när jag vänder mig om ser jag hur en koppelhake fastnat i hennes ögonlock… Får loss den väldigt lätt och det blöder lite. Ser lite påverkat ut just nu (konstigt annars) men hon kniper inget med ögat och hennes husse såg inte vilket öga det var när vi kom hem. Men larvig matte som jag är har jag ont i magen och känner mig så himla ledsen.

Vd är odsen för att hon ska lyckas springa in i koppelhaken när jag bär kopplena i handen och desutom fastna med ögonlocket? Som vanligt så det allt konstigt som händer oss.

tmp_26595-dsc_1023-1830103411

tmp_26595-dsc_1028-332028576

Ibland så

funderar jag på vart mänskligheten är på väg . Men de allra flesta är väl vanliga människor med sunda värderingar – det är bara de som inte är det som sticker ut… och märks.
Igår hittade vi en rå kycklingklubba till hälften gömd under mossa bredvid ett populärt spår i vår stad. Många som går med sina hundar där. Mina hundar var fram och slickade på något och jag skrek åt dem att gå därifrån men gick sedan fram och kollade vad de hittat. Plockade upp och lämnade in till polisen.
Innan hade vi dock varit till klubben och vårstädat boden och lite hinderfix.
Vi åkte tillbaka idag för lite målning.
20160410 (1)20160410 (13)20160410 (14)20160410 (15)
20160410 (29)20160410 (20)20160410 (31)20160410 (37)

20160410 (38)20160410 (45)20160410 (46)

Vi hann även med skogspromenad både vid klubben och här hemma!

Båda tjejerna verkar lite trötta nu ikväll, men iof har vi varit ute i stort sett hela dagarna i två dagar 🙂 Så då kanske man har lov att vara trött